Tur for medlemmer i Hordaland august 2017

Søndag 13 august dro vi 10 stykker i samlet flokk til Holbergskaien i Bergen hvor vi skulle være med på «Som å reise i gamledager». Veteranbuss, dampdrevet veterantog og damskip. Dette gledet vi oss til!
Alle bilder kommer til slutt da det viste seg enklere på få det pent og lesbart da.

På kaien stod det to veteranbusser og ventet på oss. DS Stord I lå der også.
Vi kjørte med den blå bussen som var fra Bergen-Hardanger Billag og var en 1962-modell Scania Vabis. Den grønne bussen fikk vi ikke informasjon om.
Da vi kom til Midttun skulle vi bytte over til ett Damplokomotiv fra 1913 med teakvogner. Vi hadde bestilt plass i spisevognen og var litt spente på hvordan det ville bli å spise og drikke på ett såpass gammelt tog. Ville det ikke skumpe mye? Overraskende nok var det ikke så mye skump 🙂
Vi hadde servitører i stramme uniformer som serverte god middag og dessert.

På Garnes stoppet toget og vi fikk en litt våt spasertur ned til DS Stord I (1913). Det var vel kanskje 4-500 meter nedover til sjøen. Regnet ga seg før båten la fra land.
Vi hadde ett lite møte i en av salongene ombord hvor Ingvard Aam fortalte litt historie om toget og båten. Tharald hadde også litt info å dele etter noen spørsmål fra gjestene våre.

Begge bussene, alle vognene på toget og båten hadde godt med gjester og humøret var bra. Betjeningen på alle farkostene var hyggelige og hjelpsomme.
Dette er en tur vi kan anbefale neste år eller senere. Hver søndag fra juni-september. Man kan ta hele eller deler av turen.

           Damlokomotivet har sin egen øl. 

    


Lagt inn av Helene.