Ikke overlegen, bare svaksynt

Frank SimonsenJeg var ute på kafè en dag, da en venn av meg kom bort og lurte på om jeg er blitt overlegen, siden hun  hadde hilst på meg dagen før, og jeg gikk rett forbi uten å hilse. Jeg sa at jeg ikke så henne, men bad henne si “hei Frank”. Da vet jeg at noen hilser på meg, og ikke noen av de andre rundt meg.

Nye nettsider

Toivo Møller Pettersen.

Det ble selskapet Clear Channel som valgte å støtte oss med midler til å produsere vår nye web.

Svaksynte trenger spesielle løsninger for sin web. Her skal det være mulighet til både å forstørre skrift og endre bakgrunnen for å få bedre kontraster tilpasset den enkelte. Dette er en dyr løsning, men da vi spurte Clear Channel om muligheten til å støtte fikk vi et umiddelbart ja fra direktør Toivo Møller Pettersen.

– Det er klart vi vil støtte NfS, sier han.
- Vårt mål er å tilby reklame som også svaksynte oppfatter, skikkelig budskap med gode påminnelser, og det jobber vi med nå. Til dette tar vi i  bruk ny teknologi, det kalles skjermbasert budskap og er på vei inn for fullt, fortsetter han.
MANGE MEDIEKANALER
Folk har aldri hatt flere mediekanaler å forholde seg til. Kampen om oppmerksomheten er tøff og inntrykkene mange. Selv svaksynte begynner å få et hav av forskjellige kanaler som finansieres med reklame.
– Folk påvirkes også når de er på farten utendørs. Utendørsreklame er den tydeligste kanalen til å påvirke folk i det urbane landskapet – og fungerer som en fin påminnelse rett i nærheten av utsalgssteder.
- Men la nå reklame være reklame, sier Møller Pettersen. Vi ønsket å støtte en viktig sak, synshemming, fordi vi formidler budskap som først og fremst fordøyes av øynene. Her foregår en rivende utvikling som ikke mange er klar over. Skjermbaserte budskap som oppdateres ofte og gir deg alt fra viktige nyheter til reklamebudskap vil man i stadig større grad også finne ute. Vi konkurerer nå med avisene på direkte-
reklame. Utviklingen går fortere på skjerm enn papir.
ØKER SAMFUNNSENGASJEMENT
Møller Pettersen er svært så fornøyd etter å ha vunnet anbudet om Sporveisannonsene. Et kjempeanbud over hele åtte år. Det gjør Clear Channel til det største utendørsselskapet i Norge.
– Vi gleder oss over dette, men jobber mye med alle våre ansatte for å bli enda bedre og samtidig øke vårt felles samfunnsengasjement.

Quizwin


Hei! Vi er nå igang med en kunnskapsquiz hvor du kan vinne opptil 1 million kroner! Trykk på vedlagte link og registrer deg i dag: QuizWin.no. Det kan være du som stikker av med de store pengepremiene!

Skrevet i ..

Denne hunden må ikke klappes

Bilde av førerhunden QueenyDet er få med kunnskap om førerhund. Mange vil hilse på henne og glemmer at hun er på jobb, sier Marie Finstad til indre.no

Hun sikter til førerhunden sin Queeny på snart fem år. En nydelig og sjarmerende hund, som man lett dras mot.

– Ingen liker å bli forstyrret når man er dypt konsentrert om å gjøre jobben sin. Hun kan miste fokus, og da kan jeg miste retning og hva jeg driver med. Marie Finstad er sterkt svaksynt, og har omtrent 5 prosent syn. For henne er førerhunden til uvurderlig hjelp.

– Mitt synstap gjør at orienteringssansene mine begrenser seg til lyd og berøring.

Marie og Queeny er et team som samarbeider for å komme seg trygt og sikkert fram dit de skal.

– Skal Queeny hilse på mennesker og dyr blir det veldig forstyrrende, og det kan gjøre jobben vanskelig for henne.

Jobb og fritid

Queeny er selvfølgelig ikke på jobb 24 timer i døgnet. Hennes «stemplingsur» er bøylen.

– Når den er på er hun på jobb, og da er det fint om hun får være i fred. Resten av døgnet er hun en vanlig hund som gir meg mye selskap.

Det fikk undertegnede se med egne øyne. Med bøylen på er Queeny svært disiplinert og lydig. Så fort den blir tatt av kjenner vi igjen en livat og leken hund som elsker kontakt.

– Men hvordan skal vi forholde oss når vi møter dere?

– Snakk gjerne med meg – men la Queeny få lov til å være en stolt og flink førerhund som løser oppgavene hun har fått. Da hjelper man både henne og meg.

Glad for at folk viser hensyn

Marie Finstad setter også pris på at andre hundeeiere viser hensyn og holder sine hunder på avstand.

– Det er fint når forbipasserende hundeeiere gir seg til kjenne med «Hei, vi passerer deg på høyre side» eller «Hei, jeg har en hund her». Det gjør meg oppmerksom på at de har kontroll over situasjonen og hunden sin, og at de er klar over at jeg og førerhunden min er der.

Finstad er opprinnelig fra Brumunddal, og har bodd i Aurskog i tre år. Til daglig betjener hun resepsjonen hos ASVO Bjørkelangen.

– Jeg trives veldig godt både på jobb og hjemme. Det er litt vanskelig å komme inn på folk, men nå begynner det å løsne, sier Finstad optimistisk.